2017. november 18., szombat

Mkitrainciklopédia

Ez mind a színtiszta igazság.
            AP: főállású villámhárító, Colgate reklámarc, gasztroturista. A boldogságban felcseperedő örökvidám A. egy nap azon találta magát, hogy betegesen szerelmes, de Cupido őt nem nyíllal lőtte meg, hanem Zeusztól kért kölcsön egy villámot, és azt vágta hozzá. Agya az elektromos impulzusok erősen megnövekedett mennyiségének köszönhetően ezután már sokkal fokozottabb működésre lett képes, így a világ életében költőnek készülő ifjú az eddigi ritmustalan, dilettáns firkálmányok helyett most már egy egyéni gondolkodású zsenihez méltó eszmefuttatásokat ont magából. A villámcsapás következményeként azonban haja mindig ezerfelé az égnek áll, és a fogai is állandóan világítanak. Sajnos életét régóta megkísértő selypítésén is csak rontott ez az isteni szikra, mert beszéde gyakran szinte az érthetetlenségig összemosódik, és egyes szavak kiejtésével is gondja akad. Miután egy étteremben pizza helyett kényszeresen picsát kért (vö.: fenék), egy kisebb csapat öregedő vénlány úgy összeverte a retiküljével, hogy feje kocka alakúra deformálódott.

            Bloo: borász, állatjogi aktivista, gyermektelen édesapa, szupermodell. Eredetileg egy pincészetben dolgozott, ahol autodidakta módon megtanult mindent, amit az alkoholról tudni kell (vö.: alkoholizmus), még ha egyszer úgy orcán is lőtte egy pezsgősüveg dugója, hogy a mai napig látszik a helye. Sokáig fő életcélja volt, hogy apává váljon, de miután több ezer nővel hiúsultak meg randevúi, például olyan okok folytán, hogy a hölgy még B. létezéséről sem tudott (lásd: Jennie Kim, Kaya Scodelario, Kristen Stewart), életét inkább az állatok jogaiért való aktív küzdelemre tette fel. Saját telepe van főleg kutyákkal, akiknek gyakorta megengedi, hogy összeválogassák az aznap viselendő ruházatát, valamint a ruhavásárlásban is gyakran kikéri a véleményüket. Ennek eredményeképpen B. stílusa széles földön ismert lett eredetiségéről és ősi ösztönszerűségéről (vö.: choker, susogós mackó, színes műszőrme bunda), és számos népszerű újságban szerepelt már mint fotómodell. Most már sikeres és gazdag, s világhírű borvacsoráira ezrével tódul a kifinomult ízlésű közönség, ahol ismert barátja tiszteletére rendszeresen felszolgálnak egy Niahn fantázianevű különleges boroskólát is.

            Loopy: Gucci reklámmenedzser, modern táncos, tőzsde- és kertészszakember, meditációs szaktekintély. Állítólag kiskorában koboldok nevelték, innen emberi fülnek egyéni hanglejtése és beszédstílusa (vö.: Rakanishu). Hobbija a kertészkedés; messze földön híres különleges brokkolijáról és az őáltala nemesített pénzfáról, melynek köszönhetően szép karriert futott be a tőzsdén, és a Gucci egyik fő reklámarca lett. Mióta Ovadoz (lásd: Owen) egy ízben kosárlabdának nézte a fejét és véletlenül arccal nekihajította a forró aszfaltnak, még aludni is sapkában jár. Egyszer betörtek a villájába, és el akarták lopni a vitrinből két felbecsülhetetlen értékű színarany golyóját, melyeket emiatt mindig magánál hord, és rendszeres időközönként gondosan ellenőrzi, hogy megvannak-e még.

            Nafla: paleo szakács, hivatásos ételkóstoló, modern táncos. Egy tűzdémon és egy gorilla nászából született Ronald McDonald néven. Paleo hamburgereivel vált széles körben ismertté; fő erősségük a különleges húspogácsa, amit démoni származásából eredő tűzokádó képességével egyedi állagúra és ízvilágúvá süt. Mesterével, Loopyval megalkották saját táncstílusukat, mely átéléssel rángatózó mozdulataival, apró lépéseivel és dekadens forgásaival őrült, rohanó világunk elé kíván táncban görbe tükröt állítani. A stílusnak számos követőjét találhatjuk, talán a legismertebb közülük Bivaly, az ékesszólásáról közismert darázshangú hittérítő.

            Neil: Aphrodité és egy troll eltitkolt szerelemgyereke, félisten szuperhős. Szuperereje az, hogy örök visongásával őrületbe kergesse a vele egy légtérben tartózkodókat. Jellegzetes fegyvere még koponyatörő homloktámadása. Barátai állítólag egyszer egy komplett tízfogásos menüt tudtak kiteríteni és elfogyasztani a homlokán. Troll származása folytán kissé lassú felfogású, gyakran elfelejt bizonyos szavakat (pl. „bocsánat”, „hiba”). IQ-ja feltehetően nagyjából megegyezik egy közeli barátjáéval (lásd: T), aki gyakori nézeteltéréseik keretében magasságából adódó fölénye miatt jó párszor kegyetlenül elnáspángolta már N.-t (vö.: csimpánzok), aki ezt az erőkülönbséget szorgalmas, állhatatos testépítéssel igyekszik semmissé tenni. Újabban könyveket is próbál olvasni IQ-ját növelendő, de kénytelen volt rájönni, hogy amikről eddig azt hitte, hogy betűk, azok a számok és a pénznemek jelei voltak, szóval jelenleg nagy hévvel tanulmányozza az ábécét.

            Niahn: bukott félangyal, hippi, nyugdíjazott szénégető. Egy megboldogult francia buldog és egy angyal házasságának első gyümölcse. Van még egy kisöccse is, Pepsi, akit rajongva szeret. Mennyből való rejtélyes kitaszíttatása után évekig szenet lapátolt egy mozdonyban (amit azóta is legjobb barátjának tart), azóta is tíz perces időközönként pár percig sűrű füst távozik száján és orrlyukain át. Mikor épp nem füstölög, hófehér angyalszárnyain a szobádba röpül, és bús robothangján békeszólamokat és szeretethimnuszokat suttog a füledbe, amíg alszol.

            #OKIDS: Egy neves cég, melynek fő profilja a vegetagyártás.

       Owen: nyugdíjazott NBA játékos, jelenleg memeológia-szakos egyetemi hallgató, mellékállásban elromlott szippantós kocsik csövét helyettesíti. Ígéretes karrier állt előtte kosárlabda terén, egy kósza labda azonban olyannyira fejbe verte, hogy azóta tudathasadásban szenved. Két alteregója Owen illetve Ovadoz. Owen hippi, kit a gyermekjátékok, a tömegtrendek és a légvárépítészet érdekel leginkább; közben Ovadoz fő életcélja Owen életének minél teljesebb megkeserítése (vö.: Kőmíves Kelemen, Hókuszpók). Ruha gyanánt légypapírt ragaszt magára, egyéb légvárépítő hippikre ezzel tapad levakarhatatlanul.

         T: próbababa, divatikon, emo tiniidol, békeharcos, elismert Paint-felhasználó. Állítólag Narcisszosz görög mitológiai alak leszármazottja. Csak rímekben képes beszélni, így véleményét a világról freestyle rapben fejti ki, ilyenkor a Young West művésznevet használja. IQ-ja egy kifejlett csimpánz IQ-jával megegyező, érzelmi intelligenciája jóval magasabb. Korlátozott beszédkészsége ellenére mindig az emberek javát igyekszik szolgálni megnyilvánulásaival („dont support fake shit.. dont be making fake shit either fugazi ass!”). Az 50.000 Ft érték alatti ruhaneműk viselését tiltja a hite és egészségi állapota (a kínai égeti a bőrét és az elméjét).

            Young West: lásd T.


1 megjegyzés:

  1. Mennyire imadom a hulye leirasaidat. Egyszeruen elvezet olvasni.
    Jot nevettem ezen.

    Koszonom

    Kiri

    VálaszTörlés