2017. április 7., péntek

Liebster Award - Díjat kaptam! :o

Nocsak, nocsak - megkaptam az első díjamat Flórától, és ezt nagyon szépen köszönöm neki! :D Fel is tett tíz darab kérdést, melyekre most igyekszek szépen megfelelni, amennyire a tudásomból telik. még ha előreláthatólag kicsit orális hasmenés feeling is lesz a dologból... :DA díjazás szabályai szerint nekem most meg kéne jelölnöm embereket, és magamnak is fel kéne tennem tíz kérdést, de ettől én most eltekintenék, tekintve, hogy fogalmam sincs, kit jelölhetnék meg, mert akinek adnám a díjat, az vagy kapott már, vagy tudom előre, hogy úgysem lenne kedve válaszolgatni ravasz kérdéseimre. Na de akkor kezdjünk bele a válaszolásba, kérem szépen!


1. Vannak esetleg valami különleges fétiseid? Ha igen, átviszed ezeket az írásba és megjelennek a történetekben?
Különleges fétiseim? Szerintem nincsenek. Szerintem elég szokványos fétiseim vannak, de ezekért azért kapom a vigyorgást rendesen a barátoktól. XDDD Egész konkrétan szeretem a szép hajakat, szemeket, szájakat, nyakakat, állkapocsvonalat, karokat, vállakat, hátat és lábakat. Orrfétisem kialakulóban van, konkrétan nagyon kevés ember orrát látom gyönyörűnek, de ha valamelyiket igen, akkor attól a szám tátva marad. Fura módon a hasakat leszarom magasról, egyáltalán nem érdekelnek, bármennyire is kockásak. :'DDD
És igen... Megjelennek ezek az írásaimban elég rendesen. Főleg a szemek (!!!!!!!), az orrok meg a "dús ajkak" (szenvedés lehet az olvasóknak, hogy folyton a dús ajkakkal kínlódok), de a hajak is elég gyakran. Minden történetemben hatszázféleképpen írom le, hogy valaki hogy néz, meg milyen a szeme, mert egyszerűen képtelen vagyok a szemekről, a tekintetekről, a nézésekről leszakadni. Nem tudok, kész.
De ha még meg kell említenem valamit, kisugárzás- és intelligenciafétisben is szenvedek, és főleg az előbbi érezhető szerintem az írásaimban.

2. Mennyit adsz bele magadból a karakterekbe?
Először azt hittem, hogy keveset. Mekkorát hazudtam magamnak. :D :D :D Akkor is bennük vagyok, ha nem akarom, és erről sürgősen le kéne szoknom. Sírás, hogy sokuk mennyire, de mennyire én vagyok. :D :D :D

3. Mekkora fontossággal bír számodra egy történet címe? Van rád akkora hatással, hogy emiatt kezdj el olvasni/ne olvasni egy történetet? Illetve, mi a helyzet a nem magyar nyelvű címekkel?
Hát, ja, a cím az egy fontos dolog, pedig én speciel utálok címet adni, nekem az nehezen megy. XDDD De vannak olyan unalmas sablon címek, hogy az életkedvem is elmegy tőlük, nemhogy elkezdjem magát a történetet elolvasni. Viszont egy különleges, érdekes hangzású cím már képes arra ösztökélni, hogy belekukkantsak a műbe legalább egy icipicikét. Szóval hiába utálunk a legtöbben címet adni, érdemes időt és fáradságot ölni bele. Az ember előítéletes állatfaj elvégre. :D
Őszintén, a nem magyar címektől he-ró-tom van. Herótom. A rossz nyelvtanú angol címek a rémálmaim, mindig mondogatom, hogy aki nem tud angolul, az ne adjon a történetének angol címet, kérem szépen már... :D Azért legyen az embernek egy bizonyos önkritikája. A koreai nyelvű, teljes fegyverzetű hangulben virító címektől meg egyenesen falra mászok. El tudom olvasni a koreai írást, de gyerekeim... édes gyerekeim... nem mindenki tudja. Legyetek rájuk tekintettel, és ne így akarjatok felvágni. Mert igen, a nem magyar nyelvű címadás 98%-ban vegytiszta felvágás, menőzés. A többség nem okkal adja ezeket a címeket. Vagyis hát de, okkal. Az az ok, hogy hú de menő azt írni pl. a "Szomorú történet" helyett, hogy "Sad Story". 'Cuz remember, guys, it's always way cooler in English. Always. Even if you can't speak English for shit.

4. Van olyan időjárás, ami segít az írásban?
Hát naná, hogy van! :D Az az igazság, hogy én a szabad levegőn gondolkozok messze a legjobban. Legyen akármilyen évszak, az én agyam akkor működik, ha nem bent vagyok egy épületben. Nagyon közel állok a természethez, szóval ez és a levegő tisztítja és serkenti az agyamban a munkálatokat. De egyébként az a helyzet, hogy mindig az az időjárás segít legjobban, amelyik illik a megírandó történethez, mivel minden ficemnek megvan a maga ihlető időjárása, amihez a legjobban passzol. A Sirám a pocsolyában pl akkor alakult ki bennem, mikor egy éjszaka kint sétáltam amolyan nyirkos, enyhén hűvös esős-szellős időben, és az ég egy ponton olyan fura sötét barnás-vöröses volt fekete helyett. Ez illik ahhoz a történethez a fejemben a legjobban. Ez az időjárása.

5. Milyen a viszonyod a többi művészeti ággal?
Nyolc évig zongoráztam, de nem szerettem, és Isten tudja, hány évig kórusban énekeltem. Szeretek énekelni, de amatőr szinten vagyok benne, mondjuk volt, aki szerint egész jó hangom van, de ezt inkább mondják meg mások. Nagyon szeretem a zenét... hallgatni. Én magam zenélni nem szeretek (mivel utálok zongorázni, köszönhetően az egyik tanáromnak), énekelni igen, de nem vágok fel vele, szóval csak hallgatom, ahogy mások zenélnek, és mindenféle zenei irányzatot meghallgatok. Szeretek minél többféle zenét megismerni, és tudom, hogy orbitális khiphop fanbitch-nek vagyok elkönyvelve a fandomban, de közel sem csak khiphopot hallgatok. :D
Szeretem a festményeket, rajzokat is, én magam viszont egyáltalán nem tudok rajzolni, szóval csak műélvező vagyok. XDDD Érdekel még az építészet is, mindig nagyon izgatott, hogy mi hogy épül, és baromi sokáig el tudok nézegetni egyszerűbb házakat is kívül-belül, a berendezéseiken is képes vagyok órákig gyönyörködni, szóval mondhatjuk, hogy érdekel a lakberendezés is. :D A filmekkel fura viszonyban vagyok, nagyon kevés filmalkotás van, ami elvarázsol, és egyenesen utálok olyan filmeket nézni, amiket többször nem tekintenék meg, totálisan elpocsékolt időnek érzem... A tényleg jó filmművészeti alkotások viszont nagy örömmel töltenek el, legyen az akár film, rajzfilm vagy egy jobban sikerült videoklip.

6. Mennyire szokott befolyásolni az író egy-egy mű elolvasásánál? Van számodra olyan író, akinek a könyvét elvből nem veszed meg, vagy épp akkor is átrágod magadat rajta, ha legszívesebben minden egyes másodpercben egy ásóval csapkodnád a fejedet?
Akkor befolyásol, ha személyes problémáim vannak az íróval, pl beszéltem vele, és nem lopta bele magát a szívembe a viselkedése. :D Ez persze csak fanfictionökre érvényes, könyveknél nincs mi befolyásoljon ilyen téren. Ha egy könyvet jónak találok, végigolvasom, ha nem tetszik, akkor meg mehet a gajdeszba félig-meddig elolvasottan. Ennyi. :D

7. Számodra mennyire zavaró, ha egy filmadaptáció nagy mértékben tér el a könyvtől?
Nagyon. :D Tudom, hogy képtelenség a könyv minden egyes mozzanatát belesűríteni a filmbe, de én mégis utálom a változtatgatásokat, éppen ezért nem nézek olyan filmadaptációkat, amiknek az eredetijét olvastam. XDDD A Harry Potter filmeket is rendszerint csak azért néztem meg, mert unokatestvéreim folyton elrángattak rájuk a moziba. De az utolsó pár HP-filmet már nem is néztem meg, nem érdekeltek. :'DDD
...Jó, igazából kivételt képeznek a régi magyar kosztümös filmek, azokat nagyon szeretem, ha filmadaptációk, ha nem. XDDDD

8. Van-e számodra olyan könyv/fanfiction/anything szereplő, akit akár a példaképednek is neveznél?
Nincs. Sosem volt példaképem. Tudom, hogy ez különösen hangzik, de tényleg nem. ^^" Vannak emberek, akikre felnézek valamiért, de példakép státuszba még nem jutott senki. Nem tudom, milyen érzés lehet.

9. Mit gondolsz a songfictionökről? Inspirált már annyira dalszöveg, videoklip, hogy arra építve kezdtél bele egy történet megírásába, esetleg, magát a szöveget, vagy a klip helyszíneit is beleépítve?
Magát az ötletet érdekesnek találom. Mármint jó ötlet szerintem egy dalszöveg vagy klip alapján történetet írni, mert jól megmozgatja az ember fantáziáját, meg észrevételem szerint vannak, akik egy bizonyos zenét hallgatva jobban bele tudják élni magukat az írásba. Én magam viszont sosem írtam még songfictiont. XD A dalszövegek engem valamiért nem nagyon inspirálnak, inkább egy szám hangzása szokott megfogni, viszont pont nemrégen találtam magamnak egy számot, aminek hallatán elgondolkoztam azon, hogy ez alapján lehet, hogy össze tudnék hozni egy songfictiont.

10. Mennyire használod a szexjeleneteket? Illetve, mit gondolsz arról, hogy a szex, mint olyan egyre többet jelenik meg a magyar fanfictionök világában, gyakran BDSM-mel karöltve?
Régebben elég sokat használtam őket szerintem, mostanában... hát, nem igazán. :'DDD Azzal, hogy a szex sokat jelenik meg a fanfictionökben, nem lenne bajom, azzal van, hogy hogyan jelenik meg. Utálom, mikor üvölt egy történetről, hogy az írója egyszerűen képtelen megélni, átélni a szexjelenetet és belevinni a saját tapasztalatait, csak lemásolta azt, amit a többi sablonszex-írótól is látott; na, az ilyenekkel Dunát lehetne rekeszteni. :D Pláne, mikor ugyanazokat a szavakat (farok, párnák), megmagyarázhatatlan fétisszerűségeket és hangulatot agyoncsapó undiságokat látja viszont az ember újra és újra hatszáz különböző történetben. A BDSM pedig ezeknél a fajta íróknál nem azért jelenik meg, mert ők valóban erre gerjednek, hanem mert másoktól is ezt látták, és menőnek, érzékinek tartják. De persze, persze, nem mindenki ezért ír BDSM-et, és nem mindenki ír gagyi szexjelenetet. Tisztelet a kivételnek.
Egyébként utálom a szexre kihegyezett oneshotokat, nem tudom, mondtam-e már. :D :D :D

+1 Kedvenc könyv? (Csak hogy kicsit a kegyetlen oldalamra is bepillantást nyerhessetek. Nekem talán Goldingtól a Legyek ura, de nagyonnagyonnagyon talán, és most a saját szívemet is kitéptem a helyéről ezzel a kérdéssel.)
Charlotte Brontë - Jane Eyre. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése